Below we’ve compiled some of the most common questions that guests ask us by email, phone or when you’re staying with us.

Kdaj je kamp odprt?

Kamp na Posestvu Lovšin je trenutno odprt od konca meseca aprila do konca oktobra. 

Ali je rezervacija bivanja v kampu nujna?

V glavni sezoni (od konca junija do konca avgusta) je rezervacija bivanja v kampu skorajda nujna. Ker se na Posestvu Lovšin držimo načela, da kampa ne natlačimo in da mora imeti vsak gost zasebnost, ne oddajamo prostorov, ko smo polno zasedeni. Nočitve v luksuznih (glamping) šotorih je potrebno vedno rezervirati v naprej, na območju cone C (prostori za krajše postanke) pa rezervacija ni potrebna. 

Kako najlažje pridemo do vas?

V Metliki se napotite proti mejnemu prehodu s hrvaško in na krožnem križišču pred samim mejnim prehodom zavijete desno za Križevsko vas. V vasi vas do našega posestva vodijo označbe oz. table ob poti. 

Kako se izogniti gneči zaradi mejnega prehoda?

Gneči, ki nastane zaradi mejne kontrole na mejnem prehodu Metlika se lahko izognete z obvozi po lokalnih cestah. 

Kako daleč je Posestvo Lovšin od Metlike?

Posestvo Lovšin se nahaja v Križevski vasi, ki se navezuje na mesto Metlika in je tudi del krajevne skupnosti Metlika. Od samega centra mesta smo oddaljeni dobra 2 km. 

Ali je voda v kampu pitna?

Voda na vseh pipah v kampu je pitna, razen če je drugače označeno (možnost uporabe deževnice). 

Ali se v reki Koli lahko kopamo?

Seveda, reka Kolpa je kopalna reka. Pri kopanju je potrebno upoštevati navodila za lastno zdravje in varnost (vode ne požiramo in ne pijemo, po kopanju priporočamo tuširanje z vodo iz vodovoda). Kopanje se izvaja na lastno odgovornost. 

Kako blizu je reka Kolpa?

Posestvo Lovšin se nahaja čisto ob sami reki Kolpi, saj smo stara mlinarska domačija. Glede na vašo izbiro namestitve se razlikuje tudi oddaljenost od same reke (npr. šotorišče se nahaja tik ob reki, parcele v kampu pa od reke niso oddaljene več kot 50 m). 

Ali lahko v reki lovimo ribe?

Ribe v reki Kolpi je dovoljeno loviti z veljavno karto Ribiške družine Metlika. Karte lahko kupite pri nas. 

Ali je v kampu trgovina?

Na posestvu žal ni trgovine, je pa najbližja trgovina oddaljena manj kot 2 km. V času visoke sezone naš kamp vsak dan obišče tudi gospa Mojca, ki prodaja svež kruh in druge pekovske izdelke. 

Ali se na posestvu lahko zakuri ogenj?

Kurjenje ognja je na celotnem posestvu dovoljeno le na za to urejenih prostorih. Imamo tudi nekaj vrtnih ognjev (podstavki oz. kurišča), ki vam jih posodimo. 

Ali so na posestvu hišni ljubljenčki dovoljeni?

Seveda. 

Do kdaj se je potrebno v kampu odjaviti?

Iz kampa se je potrebno odjaviti do 10.00 ure, razen če je dogovorjeno drugače (v primeru, da parcela ni vnaprej zasedena, itd.) 

No answer to your question? Send us a message!